Sončno nabrežje 8/Riva del Sole 8
6310 Izola/Isola
Turistično združenje Izola nadaljuje s projektom Zgodbe izolskih okusov, v okviru katerega predstavlja izolske gostinske ponudnike. Podobno kot lani jih bodo do konca leta predstavili deset. Spoznajte jih tudi vi.
Tokrat turistično združenje predstavlja Sanjo Vatovci iz Restavracije Parangal, ki se nahaja na izolski promenadi, tik ob morju. Parangal ima v Izoli dolgo tradicijo in še danes deluje kot družinski gostinski obrat, kjer ponujajo ribje in mesne jedi, ki jih pripravljajo tudi na zunanjem žaru na oglje. Od maja letos so gostom obenem na voljo pice iz krušne peči.
»Ohranjamo tradicionalne recepte. To so recimo ribji krožnik, ribja juha ipd. Želimo zasledovati tudi kontinuiteto v smislu kakovosti, puščamo pa seveda možnost novostim; vsak kuhar doda kaj svojega v ponudbo,« je povedala Sanja in dodala: »Trudimo se, da ne bi bili preveč fini: radi bi, da se gostje pri nas počutijo prijetno, da začutijo domačnost in toplino.«
Raznoliki krožniki so pripravljeni iz lokalnih sestavin: »Uporabljamo slovensko meso. Tudi brez vedno sveže zelenjave ne gre. Pa vina! Tudi letnim časom sledimo in sodelujemo v kulinaričnih dnevih, ki jih organizira Turistično združenje Izola. Pa seveda se prilagajamo sezoni: orade se prodajajo, ko je večji ulov, spomladi v ponudbo vključimo šparglje ipd. Smo del pobude Kilometer nič in se trudimo kupovati sveže in sezonske surovine od lokalnih ribičev ter kmetov.«
Ponosni so zlasti na visoko stopnjo zvestobe tako domačih kot tujih gostov. Pa na svoje zaposlene, ki večinoma delajo v restavraciji že vrsto let.
Celoten pogovor s Sanjo je objavljen na tej povezavi.